Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeur (kozijnloze deur)
Een taatsdeur, ook wel pivotdeur genoemd, is een kozijnloze deur die om een verticale as draait. Deze as bevindt zich niet op de buitenste stijl, maar meestal op 6,5 cm vanaf de muur (om de doorloop zo ruim mogelijk te houden). Bij een taatsdeur wordt er een vloerpot (vloerveer) gebruikt als onderste draaipunt, deze wordt dan zo afgesteld dat de deur automatisch sluit na het openen. Het voordeel van een taatsdeur is dat er geen zware stijlen (stalen kozijnen) nodig zijn om de deur aan af te hangen. Verder zijn dit doordraaiende deuren waarbij de vloerpot als draaipunt fungeert. Dit heeft dan weer als groot voordeel dat de deur vanzelf in de gesloten positie achter u dichtvalt. Zeker bij gezinnen met (kleine) kinderen wordt dit als zeer prettig ervaren!
Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Een taatsdeur sluit met vertraging en heeft rondom een kleine speling zodat (kinder)vingers niet bekneld kunnen raken!

Omdat er geen slotkast geplaatst wordt, bent u in de vlakverdeling volledig vrij. U kunt zelf een ontwerp maken of u laat dit over aan onze specialist. Hij zal, rekening houdend met de stijl van uw project en uw persoonlijke wensen, telkens met een passend en stijlvol ontwerp komen!

De afmetingen van de grondpot: 5cm diep (vanaf bovenkant afgewerkte vloer),  8,2 cm breed, en 27,5 cm lang. Deze laatste twee maten ziet u terug in de afdekplaat die op de vloer komt te liggen en in dezelfde kleur als de deur wordt geleverd.

In de meeste gevallen ligt de vloerverwarming op 7 cm diep, zodat het plaatsen van de vloerpot geen probleem vormt. Uiteraard beschikken wij over apparatuur om dit exact na te kunnen meten.

 

Richtprijzen taatsdeuren:

Enkele taatsdeur vanaf 2.500,- incl. incl. btw, inmeten en montage

Dubbele taatsdeur vanaf 4.850,- incl. btw, inmeten en montage

Scheidingswand met dubbele taatsdeuren, Project Zeist


Stalen taatsdeur met vast zijlicht, Project Hasselt


Dubbele stalen binnen deuren met zijlichten, Project Hasselt


Stalen taatsdeur met vast zijlicht, Project Wolvertem


Dubbele stalen taatsdeuren met onderplaat, Project Hamburg


Stalen taatsdeur, Project Breda


Stalen taatsdeur met bovenlicht, Project A'dam Bennebroek


Stalen taatsdeur met zijlichten/scheidingswand, Project Geel


Dubbele stalen taatsdeuren, Project Breda


Dubbele stalen taatsdeuren, Project Schellebelle


Stalen taatsdeur met veiligheidsglas, Project Temse


Stalen taatsdeur met veiligheidsglas, Project Burcht


Stalen taatsdeur met glas en grondveer, Project Woerden


Stalen taatsdeur met vast zijlicht met melkglas, Project Sint Job


Stalen taatsdeur in scheidingswand Project Bergen