Vraag & antwoord over onze binnendeuren & buitendeuren

 1. Welke voordelen hebben stalen deuren en ramen?
 2. Wat is een taatsdeur?
 3. Zijn stalen deuren veilig in een gezinswoning met kinderen?
 4. Kan ik zelf een stalen deur ontwerpen?
 5. Als er vloerverwarming ligt, kan er dan een taatsdeur worden geplaatst?
 6. Zijn stalen deuren met glas afgewerkt met veiligheidsglas?
 7. Hoe onderhoud ik een stalen deur?
 8. Zijn er alleen zwarte stalen deuren mogelijk?
 9. Wat is de afmeting van de grondpomp?
 10. Hoe diep moet de vloerverwarming in de grond liggen?
 11. Hoe dunner het staal hoe goedkoper?
 12. Tot welke maximale hoogte kunnen de metalen deuren gemaakt worden?
 13. Waarin onderscheidt StalenDeurenHuys zich?
 14. Wat is het werkgebied van StalenDeurenHuys?
 15. Waar worden de ranke stalen puien gerealiseerd?
 16. Hoelang duurt het plaatsen van een stalen pui?
 17. Komt StalenDeurenHuys nog langs om op te meten?
 18. Kan een stalen binnendeur in een bestaand hout kozijn geplaatst worden?
 19. Ik zie aan de onderzijde bij taatsdeuren vaak een dik (hoog) profiel, is dat bij StalenDeurenHuys ook?
 20. Wanneer kan een stalen binnendeur worden ingemeten?
 21. Hoe smal zijn de stalen profielen?
 22. Wanneer kan ik de kijkwoning/showroom komen bezoeken?
 23. Als ik akkoord heb gegeven op een offerte, mogen er dan later nog wijzigingen doorgevoerd worden?

1
Welke voordelen hebben stalen deuren en ramen?
Staal heeft een sterke mechanische weerstand, zelfs wanneer het gebogen is. Hierdoor is het mogelijk om heel grote constructies te realiseren en tóch gebruik te maken van hele ranke profielen. Dat staal zo sterk is, maakt ook dat het bijzonder veilig is. Staal is bestand tegen harde slagen, inbraken en brand. Staal wordt gelast. Hierdoor is het mogelijk om schijnbaar onmogelijke constructies te realiseren, zonder hierbij aan stevigheid te moeten inboeten. Staal kan volledig gerecycleerd worden; een groot pluspunt in het kader van Duurzaam Bouwen! Staal kan behandeld worden met een poedercoating in iedere Ral-kleur. U bent dus volledig vrij in uw kleurkeuze! Doordat deze poedercoating zeer goed hecht op staal, bent u verzekerd van een grote duurzaamheid in combinatie met een groot onderhoudsgemak. Staal is bestand tegen rotting, barsten en heeft een thermisch uitzettingscoëfficiënt die het dichtst ligt bij dat van metselwerk. Staal zet veel minder uit dan aluminium en PVC.

2
Wat is een taatsdeur?
Een taatsdeur, ook wel pivot deur genoemd, is een kozijnloze deur die om een verticale as draait.
Deze as bevindt zich niet op de buitenste stijlen maar op 6cm vanaf de muur.. Er wordt een vloerpomp (vloerveer) van top kwaliteit gebruikt als onderste draaipunt. De deur draait naar beide ruimtes open en sluit zichzelf automatisch weer.  Met een taatsdeur kunnen (kinder)vingers nooit afgekneld raken! Omdat er geen slotkast nodig is, bent u dus helemaal vrij in de vlakverdeling.

3
Zijn stalen deuren veilig in een gezinswoning met kinderen?
Wij raden taatsdeuren aan voor gezinnen met kinderen. Doordat de pivotdeur met vertraging en automatisch sluit en rondom een kleine speling heeft, kunnen (kinder)vingers nooit bekneld raken.

4
Kan ik zelf een stalen deur ontwerpen?
U kunt zelf een ontwerp maken via de handige tool op onze homepage ontwerp uw deur of u laat dit over aan onze specialist. Hij zal, rekening houdend met de stijl van uw project en uw persoonlijke wensen, telkens met een passend en stijlvol ontwerp komen.

5
Als er vloerverwarming ligt, kan er dan een taatsdeur geplaatst worden?
Normaal gesproken hoort de vloerverwarming 7 cm diep liggen. De hoogte van onze vloerpotten is 5cm, dus dat gaat perfect. Als de betonvloer nog gestort moet worden, dan kunnen wij u de vloerpot toesturen zodat deze al op zijn plaats ligt als er beton gestort wordt.
Hebt u een bestaande vloer waar de vloerpot in moet komen, dan kunnen wij de benodigde ruimte erg netjes uitfrezen, waardoor dit onzichtbaar blijft als de afdekplaat geplaatst is.

6
Zijn stalen deuren met glas afgewerkt met veiligheidsglas?
Wij gebruiken standaard in alle binnen deuren en ramen veiligheidsglas. Het veiligheidsglas dat wij gebruiken is 2x3mm met daartussen een folie.

7
Hoe onderhoud ik een stalen deur?
Alle binnendeuren en ramen worden gestraald en voorzien van een poedercoating. Buitendeuren krijgen nog een extra behandeling; na het stralen volgt het metalliseren. Metalliseren is een behandeling waarbij een corrosiebestendige laag onder hoge druk op het object wordt gespoten. Vervolgens worden ook deze voorzien van een poedercoating. Dit maakt dat onze deuren en ramen onderhoudsvrij zijn.

8
Zijn er alleen zwarte stalen deuren mogelijk?
Nee, alle ral-kleuren zijn mogelijk, tegenwoordig wordt ook messing, brons of koperkleur steeds populaider. Ook kunt u kiezen uit 3 soorten lak: zijdeglans (standaard), mat of mat structuur.

9
Wat is de afmeting van de vloerpomp?

Afmetingen grondpomp: hxbxd= 5×8,2×27,5cm. Deze laatste twee maten ziet u terug in de afdekplaat die op de vloer komt te liggen en in dezelfde kleur als de deur wordt geleverd.

10
Hoe diep moet de verwarming in de grond liggen?

In de meeste gevallen ligt de eventuele vloerverwarming op 7 cm diep, zodat het plaatsen van de vloerpot geen probleem vormt. Bij twijfel zullen wij dit altijd eerst controleren met de daarvoor bestemde apparatuur.

11
StalenDeurenHuys gebruikt de smalste profielen ter wereld, hoe dunner het staal hoe goedkoper?
Nee, juist door het gebruik van deze zeer ranke profielen is het product arbeidsintensiever, waardoor het wat duurder is dan de meestal aangeboden bredere profielen.

12
Tot welke maximale hoogte kunnen de metalen deuren gemaakt worden?
Taatsdeuren of pivotdeuren en schuifdeuren kunnen tot maar liefst 3 meter hoog gemaakt worden! Scharnierdeuren tot 2.5 meter

13
Waarin onderscheidt StalenDeurenHuys zich?
Door te kiezen voor het StalenDeurenHuys kiest u voor kwaliteit en exclusiviteit. Staal straalt kracht uit, is heel strak en past perfect in elk interieur, zowel modern als klassiek. Bovendien werken wij als een van de weinigen met zeer smalle profielen: 2,5cm voor binnen deuren en ramen en 3,5cm voor de buiten puien.

Bij het StalenDeurenHuys hebben we oog voor detail en worden we gedreven door ons streven naar perfectionisme. Alles wordt in ons eigen atelier ontworpen en geproduceerd. Een goede keuze dus! Door onze verfijnde technieken, zijn de mogelijkheden veel groter dan vroeger en is staal in de afwerking duurzamer dan het ooit was.

14
Wat is het werkgebied van het StalenDeurenHuys?
Wij leveren en plaatsen onze stalen binnendeuren en buitendeuren in heel de Benelux en soms ook daarbuiten. Voor de kosten van projecten buiten Nederland en België, neemt u het beste even contact met ons op.

15
Waar worden deze ranke stalen puien gerealiseerd?
Al onze deuren en ramen worden in eigen atelier geproduceerd. Voor het stralen en poedercoaten doen wij een beroep op een gerenommeerd Belgisch bedrijf. Het glas wordt ook in de Belgische kempen besteld en bij ons geleverd om vervolgens, als alle elementen weer bij elkaar zijn gebracht in het atelier, aan de afwerking te kunnen beginnen.

16
Hoe lang duurt het plaatsen van een stalen pui?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Reken op een halve dag voor het plaatsen van een enkele deur tot twee dagen voor de grotere projecten.

17
Komt StalenDeurenHuys nog langs om op te meten?
Iemand van ons team komt bij u thuis, persoonlijk met u alle wensen doornemen. Totdat wij bij u zijn geweest kunt u nog alles veranderen in de offerte. Het opmeten is millimeterwerk, dus dat doen wij altijd zelf. Voorwaarde om in te kunnen meten is dat alle vloeren én wanden helemaal zijn afgewerkt.

18
Kan een stalen binnendeur in een bestaand hout kozijn geplaatst worden?
Ja, dat is mogelijk maar meestal is het mooier om een stalen deur in een srak gestucte opening te plaatsen. Op deze manier komt ons ultr ranke profiel het best tot zijn recht.

19
Ik zie aan de onderzijde bij taatsdeuren vaak een dik (hoog) profiel, is dat bij StalenDeurenHuys ook?
Nee, bij ons zijn de profielen zowel rondom, als de onderverdelingen in het glas ultra rank. Bekijk onze taatsdeuren pagina en daar is duidelijk het verschil te zien!

20
Wanneer kan een stalen binnendeur worden ingemeten?
Voor binnen- deuren en ramen geldt: alle vloeren en wanden moeten helemaal klaar zijn, zodat wij de exacte maten kunnen opnemen. Als er door StalenDeurenHuys is opgemeten, mag er dus aan de betreffende muren en vloeren niets meer veranderd worden.

21
Hoe smal zijn de stalen profielen?
De binnen profielen zijn maar 2,5 cm, zowel de zichtkant als de diepte.
Smaller dan dit bestaat niet in staal! StalenDeurenHuys is de enige vakspecialist die de stalen binnendeuren zo rank kan maken.
De buiten profielen zijn maar 3,5 cm breed en 42mm diep. Dit wordt opgevuld met HR++ glas.
Om tot een zo rank mogelijk eindresultaat te komen, gebruiken wij geen koker profielen, maar de traditionele stalen profielen (stoeltjesprofiel) zoals o.a. Dudok ze gebruikte in begin 20e eeuw.

22
Wanneer kan ik de kijkwoning komen bezoeken?
Wij maken graag eerst een offerte voor u op. De ongeveer afmetingen en uw wensen, kunt u doorgeven of u kunt uw eigen deuren samenstellen met onze ontwerptool die te vinden is op de homepage. Op deze manier krijgen wij al een idee wat het mooiste zou passen in uw situatie en uzelf krijgt heel veel informatie via de offerte. Als de offerte interessant is voor u, dan kunt u uiteraard altijd nog een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek in onze showroom.

23
Als ik akkoord heb gegeven op een offerte, mogen er dan later nog wijzigingen doorgevoerd worden?
Ja, als tijdens het inmeten blijkt dat een ander model of andere uitvoering beter bij u past, dan zullen wij daar een ontwerp voor maken met een paar varianten waaruit u kunt kiezen. Nadat u akkoord hebt gegeven op één van deze ontwerpen, ligt de opdracht pas definitief vast. De minder- of meerprijs wordt dan op de laatste factuur verrekend.

 

Openingstijden showroom:
De eerste stap is het opvragen van een online offerte, waarbij u de (ongeveer)hoogte en breedte maten van de opening doorgeeft. Aan de hand van deze gegevens maken wij een offerte op maat op. Is de offerte interessant voor u, dan kunt u een afspraak maken om onze showroom te bezoeken, zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.

Mijn vraag staat niet bij de meest gestelde vragen
Staat uw vraag niet bij de meest gestelde vragen over stalen deuren? Stuur gerust een mailtje naar ons via de contactpagina!

showroom Stalen deuren, stalen buitendeuren, pivotdeuren in showroom Stalen Deuren Huys