Meest gestelde vragen?

Stalen Deuren Huys geeft antwoord

Welke voordelen hebben stalen deuren en ramen?
Staal heeft een sterke mechanische weerstand, zelfs wanneer het gebogen is. Hierdoor is het mogelijk om heel grote constructies te realiseren en tóch gebruik te maken van hele ranke profielen;
Dat staal zo sterk is, maakt ook dat het bijzonder veilig is.  Staal is bestand tegen  harde slagen, inbraken en brand.
Staal wordt gelast. Hierdoor is het mogelijk om schijnbaar onmogelijke constructies te realiseren, zonder hierbij aan stevigheid te moeten inboeten;
Staal kan volledig gerecycleerd worden. Een groot pluspunt in het kader van Duurzaam Bouwen!

Staal kan behandeld worden met een poederlakverf in iedere RAL-kleur. U bent dus  volledig vrij in uw kleurkeuze! Doordat deze poedercoating  zeer goed hecht op staal, bent u verzekerd van een grote duurzaamheid in  combinatie met een groot onderhoudsgemak.
Staal isoleert zeer goed. De warmtegeleidingscapaciteit van staal ligt vier maal lager  dan deze van aluminium.
Staal, tenslotte, is zeer duurzaam. Het is bestand tegen rotting, barsten en heeft een thermische uitzettingscoëfficiënt die het dichtst ligt bij deze van metselwerk. Staal zet twee maal minder uit dan aluminium en zelfs zeven maal minder dan PVC.

 

Wat is een taatsdeur?
Een taatsdeur, ook wel pivot deur genoemd, is een kozijnloze deur die om een verticale as draait. Deze as bevindt zich niet op de buitenste stijlen maar op 6cm vanaf de muur om de doorloop zo ruim mogelijk te houden. Er wordt een vloerpomp (vloerveer) gebruikt als onderste draaipunt. De deur draait naar twee kanten en sluit automatisch. Doordat de deur met vertraging en automatisch sluit en rondom een kleine speling heeft, kunnen (kinder)vingers nooit bekneld raken.
Omdat er geen slotkast nodig is, bent u dus helemaal vrij in de vlakverdeling. U kunt zelf een ontwerp maken of u laat dit over aan onze specialist. Hij zal, rekening houdend met de stijl van uw project en uw persoonlijke wensen, telkens met een passend en stijlvol ontwerp komen.
Afmetingen grondpomp: hxbxd= 5×8,2×27,5cm. Deze laatste twee maten ziet u terug in de afdekplaat die op de vloer komt te liggen en in dezelfde kleur als de deur wordt geleverd.
In de meeste gevallen ligt de eventuele vloerverwarming op 7 cm diep, zodat het plaatsen van de vloerpot geen probleem vormt. Bij twijfel zullen wij dit altijd eerst controleren met de daarvoor bestemde apparatuur.

 

Waarom kiezen voor het StalenDeurenHuys?
Kwaliteit en exclusiviteit
Door te kiezen voor het StalenDeurenHuys kiest u voor kwaliteit en exclusiviteit. Staal straalt kracht uit, is heel strak en past perfect in elk interieur, zowel modern als klassiek. Bij het StalenDeurenHuys hebben we oog voor detail en worden we gedreven door ons streven naar perfectionisme. Alles wordt in ons eigen atelier ontworpen en geproduceerd. Een goede keuze dus!
Temeer omdat wij de technieken de afgelopen jaren enorm verfijnd hebben, zowel in het ontwerpen als in het fabriceren van deuren en ramen. Zo zijn de mogelijkheden veel groter dan vroeger en is staal in de afwerking duurzamer dan het ooit was.

 

Wat is het werkgebied van Het StalenDeurenHuys?
Wij leveren en plaatsen in heel Nederland en België.
Voor de kosten van projecten buiten Nederland en België neemt u het beste even contact met ons op.

 

Worden de deuren in het buitenland geproduceerd?
Al onze ramen en deuren worden in eigen atelier geproduceerd. Voor het stralen en poederlakken doen wij echter een beroep op een gerenommeerd Belgisch bedrijf. Het glas wordt ook in de Belgische kempen besteld en bij ons geleverd om vervolgens, als alle elementen weer bij elkaar zijn gebracht in het atelier, aan de afwerking te kunnen beginnen.

 

Wat zijn de standaard afmetingen?
Omdat geen enkele dagmaat op de millimeter nauwkeurig hetzelfde is, maken wij alleen maatwerk, zodat het een perfect geheel wordt. StalenDeurenHuys heeft dus geen deuren en ramen op voorraad staan. Voor een enkele binnen deur is bijvoorbeeld een hoogte x breedte maat van 2600x950mm echter wel een erg mooie afmeting; zowel optisch als praktisch, maar alle andere afwijkende maten kunnen natuurlijk ook gemaakt worden.

 

Hoe wordt er gefactureerd?
1e termijn=             1/3e deel bij opdracht
2e termijn=              1/3e deel voor het inmeten
3e termijn=              1/3e deel direct bij einde montage

 

Hoe en wanneer kan er worden ingemeten?
Voor binnen- deuren en ramen geldt: alle vloeren en wanden moeten helemaal klaar zijn, zodat wij de exacte maten kunnen opnemen (als er door StalenDeurenHuys is opgemeten,  mag er dus aan de betreffende muren en vloeren niets meer veranderd worden).

 

Als er vloerverwarming ligt, kan er dan een taatsdeur geplaatst worden?
Normaal gesproken moet de vloerverwarming 7 cm diep liggen.  Onze vloerpotten zijn 5 cm, dus dat gaat perfect. Als de betonvloer nog gestort moet worden, dan kunnen wij u de vloerpot toesturen zodat deze al op zijn plaats ligt als er beton gestort wordt.
Hebt u een bestaande vloer waar de vloerpot in moet komen, dan kunnen de benodigde ruimte erg netjes uitfrezen, waardoor dit onzichtbaar blijft als de afdekplaat geplaatst is.

 

Zit er veiligheidsglas in de deuren en ramen?
Wij gebruiken standaard in alle binnen deuren en ramen veiligheidsglas. Het veiligheidsglas wat wij gebruiken is 2x3mm met daartussen een folie.

 

Hoe wordt het glas vastgezet?
Het glas wordt vastgezet met kit en vervolgens met donkere stopverf of kit afgewerkt om het authentieke uiterlijk te benadrukken. Elk ruitje wordt er dus apart ingezet.

 

Hoe wordt het staal afgewerkt en hoe zit het met het onderhoud?
Alle binnendeuren en ramen worden gestraald en voorzien van een poedercoating. Buitendeuren krijgen nog een extra behandeling; na het stralen volgt het metalliseren.  Metalliseren is een behandeling waarbij een corrosiebestendige laag onder hoge druk op het object wordt gespoten. Vervolgens worden ook deze voorzien van een poedercoating. Dit maakt dat onze deuren en ramen volledig onderhoudsvrij zijn.

 

Is alleen zwarte poederlak mogelijk?
Nee, alle ral-kleuren zijn mogelijk.
Ook kunt u kiezen uit 3 soorten lak: zijdeglans (standaard), mat of mat structuur

 

Wanneer is de showroom te bezoeken?
Omdat wij voldoende tijd voor u willen reserveren, is de showroom uitsluitend na het maken van een afspraak te bezoeken.

 

Hoe smal zijn de profielen?
De binnen profielen zijn 25mm, zowel de zichtkant als de diepte.
De buiten profielen zijn 35mm aanzicht, en 42mm diep. Dit wordt opgevuld met HR++ glas.
Om tot een zo rank mogelijk eindresultaat te komen, gebruiken wij geen koker profielen, maar de traditionele stalen profielen zoals o.a. Dudok ze gebruikte in begin 20e eeuw.

 

Hoe lang duurt het plaatsen?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Reken op een halve dag voor het plaatsen van een enkele deur tot twee dagen voor de grotere projecten zoals dubbele deuren met zijlichten.

 

StalenDeurenHuys gebruikt de smalste profielen ter wereld, hoe dunner het staal hoe goedkoper?
Nee, juist door het gebruik van deze zeer smalle profielen is het product arbeidsintensierver, waardoor het duurder is dan de meestal aangeboden dikkere profielen.

 

Tot welke maximale hoogte worden de deuren gemaakt?
Tot maar liefst 3 meter hoog; mits er een bepaalde vlakverdeling wordt aangehouden om de stabiliteit van de deuren te kunnen garanderen.