Retrosteel

Retrosteel – Stalen deuren en ramen met een retro look

StalenDeurenHuys gebruikt voornamelijk twee types stalen retro profielen. Kleine en zeer ranke, niet-geïsoleerde profielen. De profielen zijn gemaakt van warmgewalst staal voor ramen en deuren. De naam Retrosteel is afgeleid van de jaren 30. In de jaren 30 waren de stalen deuren met kleine raampjes erg populair. De retro look is echter weer helemaal hot, in 2021 zijn de stalen binnendeuren en stalen buitendeuren zelfs nog populairder dan dat ze ooit geweest zijn.

 

Stoeltjesprofiel staal

Naast de bekende reeks retrosteel voor stalen binnendeuren is er nu ook de Retrosteel profielreeks van 42mm. Deze profiel reeks is erg geschikt voor isolerende beglazing en dus uitermate geschikt voor stalen buitendeuren. Het traditionele stoeltjesprofiel van staal heeft dus een nieuwe naam gekregen. Het stalen stoeltjesprofiel van de retrosteel profielreeks is extra diep voor glas van 25 mm dik (HR++). De retro profielen van de reeks MW40 als eindproduct, laat prachtig uitgevoerd werk zien van nieuwbouwprojecten tot renovatiewerken.

Retrosteel profielen

Wist u dat de beglaasde stalen retro deuren en ramen zorgen voor een grote transparantie en lichtinval in uw woning?
De profielen laten onder andere toe om nieuwbouwprojecten te realiseren en restauratiewerken uit te voeren aan oude gebouwen met van de huidige verfijnde technieken.

Verschil tussen koker profielen en retrosteel profielen

StalenDeurenHuys werkt niet met grove koker profielen (bredere profielen). Het wezenlijk verschil van geen koker profielen te gebruiken, maar retrosteel / stoeltjesprofiel is dat alle vlakken behandeld zijn met een poedercoating. De kokerprofielen hebben namelijk holle ruimtes die niet gepoedercoat kunnen worden.. Speciaal voor onze stalen buitendeuren wordt er een hoog rendement glas gebruikt en zijn er absoluut geen holle ruimtes. Het grote voordeel hiervan is dat er op geen enkele wijze corrosie kan ontstaan van binnenuit.

 

ontwerp uw eigen stalen deuren - retrosteel

 

Ontwerp uw eigen stalen deur

Bij StalenDeurenHuys kiest u voor een stalen deur die u geheel zelf kunt customizen.
Kiest u voor een exclusieve pivotdeur?
Een standaard stalen deur die u zelf inmeet en plaatst?
Of een standaard stalen deur op maat?

 

 


Bent u enthousiast geworden?
Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!