Op zoek naar de perfecte Stalen Deur?
|

Stalen Taatsdeuren

Een taatsdeur, ook wel pivotdeur genoemd, is een kozijnloze deur die om een verticale as draait. Deze as bevindt zich niet op de buitenste stijl, maar meestal op 6,5 cm vanaf de muur. Hierdoor blijft de doorloop zo ruim mogelijk. Bij een taatsdeur wordt er een vloerpot (vloerveer) gebruikt als onderste draaipunt, deze wordt zo afgesteld dat de deur automatisch sluit na het openen. Het voordeel van een taatsdeur is dat er geen zware stijlen (stalen kozijnen) nodig zijn om de deur aan af te hangen. Verder zijn dit doordraaiende deuren waarbij de vloerpot als draaipunt fungeert. Dit heeft dan weer als groot voordeel dat de deur vanzelf in de gesloten positie achter u dichtvalt. Zeker bij gezinnen met (kleine) kinderen wordt dit als zeer prettig ervaren!

Stille sluiting

Een ander belangrijk punt is de veiligheid en geruisloosheid. Een taatsdeur sluit met vertraging en heeft rondom een kleine speling zodat (kinder)vingers niet bekneld kunnen raken! Bovendien kunt u zich geen stillere sluiting van een deur voorstellen…

Eigen ontwerp

Omdat er geen slotkast geplaatst wordt, bent u in de vlakverdeling volledig vrij. U kunt zelf een ontwerp maken, maar u kunt dit ook overlaten aan onze specialist. Hij zal, rekening houdend met de stijl van uw project en uw persoonlijke wensen, telkens met een passend en stijlvol ontwerp komen.

Afmetingen

De afmetingen van de vloerpot: 5cm diep (vanaf bovenkant afgewerkte vloer),  8,2 cm breed, en 27,5 cm lang. Deze laatste twee maten ziet u terug in de afdekplaat die op de vloer komt te liggen en in dezelfde kleur als de deur wordt geleverd. In de meeste gevallen ligt de vloerverwarming op 7 cm diep, zodat het plaatsen van de vloerpot geen probleem vormt. Uiteraard beschikken wij over apparatuur om dit exact na te kunnen meten.

Bekijk onze projecten

Taatsdeur, pivotdeur, StalenDeurenHuys, Showroom

De minimalistische pivotdeur

Project Dessel


Dubbele stalen taatsdeuren

Project Harlingen


Minimalistisch interieur met stalen taatsdeuren

Project Zeist